RESENTIMENTE


In ultimul timp constat ca nefericirea noastra porneste in primul rand de la crearea de resentimente, un produs al egoului si mintii noastre care nu se odihneste. Cu atata usurinta, atat de mult ne-am obisnuit sa judecam pe oricine si orice incat, nu mai reusim sa ne identificam.

Bunul meu prieten Scibius Dacen spune:

” Resentimentele sunt un altfel de Sentimente sau simtiri, niste Sentimente si simtiri deformate, ostile față de cineva sau ceva : dușmănie, ură, pică, antipatie, dezgust, etc…. care mocnesc si se recreaza mereu in Suflet producand mai ales durere si o revolta de multe ori nejustificata. De multe ori aceste resentimente sunt induse de programe externe sau de autoprograme.
Gasirea lor in Suflet , sau mai exact gasirea primului moment care a creat acel resentiment, este importanta pentru a curata din Suflet acel resentiment.
De multe ori un om simte disconfort pana la ura si dezgust sau dispret fara ca macar sa se intrebe : de ce , de unde ?
Orgoliul in combinatie cu alte Sentimente dau nastere aparitiei resentimentelor…. gelozia este combinarea orgoliului cu Iubirea…….”
Resentimentele, le mai cream pentru ca nu avem curajul sa vorbim deschis cand ceva ne deranjeaza, uneori din teama, alteori ca sa nu suparam sau deranjam. Total gresit !
Cream resentimente fata de membrii familiei in primul rand apoi, fata de sefi, colegi, vecini etc Acumulam ura, invidie, antipatie care la un moment dat, nerezolvand / necuratind in suflet toate acestea, nu fac decat sa ne imbolnavim. Da, ne imbolnavim pentru ca toate acestea sunt in suflet si nu ne lasa sa traim senini, ne macina afectand campurile noastre energetice si implicit fizicul.
Curatarea din suflet a resentimentelor o facem simplu, prin recunoasterea lor, ca ele da, exista, apoi prin acceptare, iertare. Povestea cu iubirea neconditionata eu nu o cred, nu pentru ca nu exista, ci pentru ca este un drum lung sa  ajungi acolo la a iubi neconditionat ,cu multa curatiri ale  sufletului, constient si cu intentie. Doar Dumnezeu iubeste neconditionat. Cand iubim sau credem ca iubim incepem sa avem asteptari si de aici se nasc resentimentele.
Eliberati-va sufletul de tot ce va chinuie, mai ales trecut, ietati-va pe voi si pe ceilalti ca sa regasiti in voi pacea interioara. Nefacand asta, veti atrage in mod repetat doar persoane care ne amintesc de ranile sufletului si asta pana ne invatam lectia.
Noi nu cunoastem ce poarta in suflet ceilalti si este bine sa ne abtinem a crea scenarii si resentimente, este bine sa lasa putin mintea sa se odihneasca, sa ne concentram pe fiinta noastra, cerand iertare si oferind iertare. Asta inseamna eliberarea de multe poveri.
O zi minunata tuturor!images
Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s