ECHILIBRUL DIN VIATA NOASTRA


Daca nu stai bine cu tine insuti nu vei sta bine nici cu ceilalti. Pentru a-ti regasi echilibrul interior, nu este necesar sa mergi in anumite locuri pline de magie sau cu incarcatura spirituala. Magia si starea de bine pot disparea, pentru ca doar tu esti creeatorul ambelor si oriunde vei merge, depinde doar de tine daca le pastrezi sau le faci sa dispara.

Noi credem că echilibrul este o „stare de a fi“, pentru că ignoram legea impermanenței.
Legea impermanentei este o lege universală (în vigoare la nivel cosmic), in sensul că nu există nimic care este permanent; fiecare eveniment, fenomen, naște și moare în mod continuu. O „stare de a fi“ este, prin urmare, de asemenea, nepermanenta.

Echilibrul nu este o stare de a fi, este doar un pas catre … NOI. Căutăm echilibrul în mod constant și atunci când il vom ajunge, la o secundă după, l-am pierdut deja. Este normal sa fie asa, pentru că nu este o stare de a fi, ci o direcție spre care ne indreptam.

De ce echilibrul este în continuă schimbare? De ce nu este permanent? Echilibrul sau punctul de echilibru, se schimbă în mod continuu, deoarece aceleași condiții pe care le determină nu sunt permanente, nasc și mor de „n” de ori pe secundă. Gândurile noastre, emoțiile, cuvintele și acțiunile noastre sunt un flux continuu, noi fiind responsabili și conștienti sau nu, prin faptele si gandurile noastre, ceea ce înseamnă că ne apropiem sau ne îndepărtam de echilibru.
În acest moment, condițiile de viață (realitatea noastră), care se manifestă în noi prin simțuri, ne va sugera un sentiment va fi urmat de o reacție. Senzatia și reacția la senzație este realitatea „noastră“.

Dacă am fi mai sensibili, dacă am fi antrenati cu auto-observarea, dacă am fi mai conștienți de corpurile noastre „superioare“ (decât cea fizică), adică mental, emoțional și spiritual, atunci am putea „vedea“ deja pe aceste „corpuri”, manifestarea consecințelor îndepărtării de axa de echilibru. Dacă am fost instruiți pentru a capta/simti „efectele subtile“, am putea lua măsuri, ajutând „corpul” în cauză să-l dirijam înapoi spre echilibru, fără a aștepta apariția bolii în nivelul corpului fizic.
Cum putem „vedea“ consecințele subtile ale dezechilibrului? Daca practicam in mod constant auto-observarea / auto-evaluarea personala și nu în ultimul rând mult bun simt, respectul de sine și responsabilitate.
In concluzie, sa fim sinceri cu noi insine ! Doar in acest mod, putem echilibra corpul fizic, corpurile subtile si mai ales viata noastra.

Reclame

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s