ATRACTIA CATRE INVIZIBIL


Esoterismul se răspândește extraordinar de repede. Ce are atât de fascinant? Cu siguranta multi dintre voi v-ati pus aceasta intrebarea, si m-am gandit ca ar fi un un subiect interesant de dezbatut aici in grup.
Esoterismul ne permite să percepem elementele care trec dincolo de cele cinci simțuri. De asemenea, toată lumea este pasionata de ceva: unul este fascinat de meditație, un altul de energia cosmică, de calatoria in astral, de autovindecare, altii vor să atingă un nivel mai înalt de conștiință, trecerea in alta dimensiune etc. Toată lumea descoperă o zona în care vrea să se dezvolte, sa „creasca”.
Ce înseamnă de fapt „să crească”? Poate doresc să folosească o putere supranaturală pentru a atinge scopurile și dorințele lor?
Bine, acest lucru este valabil în special pentru spiritism, care este o formă extremă de ocultism. Dar cele mai multe dintre persoanele implicate în practicile esoterice ignoră, cel puțin la început, că există spirite. Ei sunt convinși că lucreaza cu forțe divine iar aici este o mare capcana. Ei doresc să descopere ego-ul lor. Rutina de zi cu zi nu ii mai satisfac si doresc să intre într-o relație energetica cu Cosmosul și să se dezvolte ca si ființe avansate, superioare .
Ce înseamnă să fii o „ființă superioară”? Devenim noi mai puternici, mai sănătosi și mai echilibrati?
Aici este cheia problemei: da, devenim insa nu pentru mult timp. Adeptul esoterismului descoperă calitățile de A FI într-un mod nou: învața să asculte și refuză să se implice in agitatie. Vrea SA FIE! În cazul în care o persoană se deschide în mod conștient la această formă de potențial supranatural, ea începe să trăiască mai stabil psihic, cu o sănătate și un echilibru constant – cel puțin pentru o anumită perioadă de timp.
Totusi, imaginea aceasta este într-adevăr atât de pozitiva?
Da, la început. Dar, treptat, vom începe să ne simtim prizonieri și pierduti, și astfel începe aspirația la ceva mai mult. Trebuie să fim în permanență atenți la fluxurile de energie pentru a nu le opri, sa fim atenti la „mesajele” care ar trebui sa vina de la Divinitate etc. În paralel trebuie să ne reincarcam permanent cu energie pozitiva si altfel exista riscul de a cădea înapoi în propria dezvoltare naturală. In ezoterism, omul nu este niciodată suficient de bun. Acesta trebuie să îndeplinească o performanță psihică. Apoi, exista atata manipulare …… De aici a si pornit ideea acestui articol, discutand cu cativa prieteni din grup (ma framanta aceasta idee a manipularii ) , aceste persoane au competenta de a face o analiza a ceea ce se intampla in acest moment la nivel planetar si concluzia ar fi aceasta prezentata in acest articol.
Desigur ca fiecare este liber sa hotarasca ce este bine si ce nu pentru propria persoana, in ce crede si in ce nu crede. Fiecare este liber sa practice tehnicile cu care rezoneaza. Nu doresc sa schimb pe nimeni, am dorit sa impartasesc cu voi ceva ce mi-a schimbat modul de a privi lucrurile. „Poluarea Energetică cu informaţii create de către oameni sufocă această Planetă, apar dezechilibre majore pretutindeni. ” spunea un prieten din grup.
De ce credința creștină nu ne captiveaza asa de mult ca si ezoterismul? Dumnezeu este creatorul Universului, deține toată puterea, și toată lumea este libera să vină la El … de ce cautam intermediari ?
Este o întrebare la care am reflectat tot mai mult in ultimul timp. Interesant: Isus nu vrea ca , credința noastră sa depinda de semne și minuni, insa vrea ca noi să credem, chiar și atunci când noi nu auzim nimic și nu vădem nimic. „Crede si nu cerceta „. Aceasta e ideea: credința este mai mult decât un sentiment. Astăzi, mulți creștini au nevoie dovezi, incearca sa experimenteze ceva ca să creadă. Dar, când Isus spune: „Eu sunt cu voi”, El este într-adevăr aici, chiar dacă, uneori nu simtim prezența Lui.
Da, dar Isus a si vindecat. Printre creștini, acest lucru nu se întâmplă în mod automat. Facem o comparație: atunci când un homeopat prescrie un tratament, rezultă, o îmbunătățire fizică. Un profesor spiritual creaza un contact cu lumea invizibilă și ceva se întâmplă, dar un creștin nu poate forța Duhul Sfânt să intervină.
Farmecul credinței creștine este total diferit de cea a esoterismului. Esoteristii vor să vadă semne și minuni. Apoi, se crede că „în cazul în care funcționează, inseamna ca este un bun divin.” Dar niciodată nu se gandesc si nu se ia in considerare faptul că aceste minuni pot fi opere ale forțelor intunecate, și că puterea care se ascunde în spatele lor isi va cere in final prețul său. Și apoi Isus spune că nu ar trebui să te pui cu forțele invizibile ci sa Il cunoastem pe El , acesta este adevarul . Numai atunci spiritul nostru este reînnoit de Duhul Sfânt, iar acest lucru creează o relație cu Dumnezeu. Așa că noi creștinii punem Cuvântul lui Dumnezeu mai presus de sentimentele noastre. Se poate întâmpla ca poti percepe fizic acțiunea Duhului Sfânt, dar nu este absolut necesar, iar noi nu trebuie să credem că o persoană care experimentează diverse trairi are mai multă credință decât alta. Din acest motiv, farmecul credinței creștine este o relație de iubire cu Dumnezeu, și nu un acord sau „un semn al unui angajament de schimb/ troc.”

Pace, lumina si iubire !images

Reclame

2 gânduri despre „ATRACTIA CATRE INVIZIBIL”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s