MISTERUL IUBIRII


Cum ne petrecem timpul? Are sens, dacă nu iubim viața prin El?
Daca totul ar fie o iluzie, iar la sfârșitul vieții pământești ar fi să ne strecuram înapoi în neant ca si inainte de a fi fost conceputi, am trăi într-adevăr in zadar?
În cazul în care nu am avea conștiința ca existam, nu existam în mod autentic.
Aici este un paradox: nimic înainte de naștere și nimic după moarte. Un moment între două infinituri. O parte din timp scufundat în eternitate. Sau un moment între momente. In infinit!
Cine ne ține în aceasta viață atât de precară? Ce sens are? Ce se află în spatele existenței noastre atât de iraționale, evazive, imprevizibile, paradoxale, ilogice, infinit finita și finita infinit?
Cine ar putea fi acel „artist” atât de imprevizibil, care ascunde dinamismul său în imobilitatea aparentă a lucrurilor, în valul nestatornic al gândurilor noastre, în adâncurile care au loc in privirea noastra uimită?
Cine este Ființa Absolută care recreează în mod continuu, fără repetiție, care iubește creaturile sale si care patrunde în chinul lor interior, jucându-se cu evoluțiile lor individuale pana la absurd?
Cine este Ființa Subzistenta care ne-a aruncat în existență și se asigură ca fiecare dintre noi alege în mod liber să decidă ce să devină? Pentru că toata aceasta iubire pentru noi, creaturi fragile, este destinata nemuririi?
O astfel de pasiune este preaplinul de iubire pe care dorește să-l împartă cu alte creaturi până la zeificarea lor?
Deoarece Unitatea se apleacă pentru a aduna multiplicități dispersate pentru a le unifica în El?
Dumnezeu nu ar fi suficient în sine insusi? De ce se deranjează atât de mult pentru a darui existență creaturilor superficiale și nerecunoscătoare ca noi?
Nu contează cum definim. Este important să se meargă dimineața și seara, seara și noaptea, fără a analiza, fără a măsura, fără să se știe. Suntem conștienți de respirația care ne hrănește și ne ține în viață? …. Multe frunze cad dansand în aer. Au trăit. Dar nu este sfârșitul …. „(p.Albino, Jurnalul unui Pellegrinio Carnico)

Pace, lumina si iubire !Cand ingerii exista

Reclame

Publicat de

EnaMK

Oamenii, in general, considera viata o lupta. Candva poate am gandit asemenea multor oameni insa, undeva in sufletul meu, entitatea care sunt imi transmitea un alt mesaj si anume, constientizarea a ceea ce sunt ! A trebuit sa treaca o lunga perioada de timp pentru a descoperi , pentru a ma redescoperi si a intelege total divers cum functioneaza totul in acest Univers. La inceput cand am creat acest blog, inca eram fie confuza, fie convinsa de anumite teorii. Am fost binecuvantata de Dumnezeu sa intalnesc oameni care au avut o contributie fundamentala in a-mi schimba perceptia si simtirea vis-avis de tot ce inseamna CREATIE.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s