MISTERUL IUBIRII


Cum ne petrecem timpul? Are sens, dacă nu iubim viața prin El?
Daca totul ar fie o iluzie, iar la sfârșitul vieții pământești ar fi să ne strecuram înapoi în neant ca si inainte de a fi fost conceputi, am trăi într-adevăr in zadar?
În cazul în care nu am avea conștiința ca existam, nu existam în mod autentic.
Aici este un paradox: nimic înainte de naștere și nimic după moarte. Un moment între două infinituri. O parte din timp scufundat în eternitate. Sau un moment între momente. In infinit!
Cine ne ține în aceasta viață atât de precară? Ce sens are? Ce se află în spatele existenței noastre atât de iraționale, evazive, imprevizibile, paradoxale, ilogice, infinit finita și finita infinit?
Cine ar putea fi acel „artist” atât de imprevizibil, care ascunde dinamismul său în imobilitatea aparentă a lucrurilor, în valul nestatornic al gândurilor noastre, în adâncurile care au loc in privirea noastra uimită?
Cine este Ființa Absolută care recreează în mod continuu, fără repetiție, care iubește creaturile sale si care patrunde în chinul lor interior, jucându-se cu evoluțiile lor individuale pana la absurd?
Cine este Ființa Subzistenta care ne-a aruncat în existență și se asigură ca fiecare dintre noi alege în mod liber să decidă ce să devină? Pentru că toata aceasta iubire pentru noi, creaturi fragile, este destinata nemuririi?
O astfel de pasiune este preaplinul de iubire pe care dorește să-l împartă cu alte creaturi până la zeificarea lor?
Deoarece Unitatea se apleacă pentru a aduna multiplicități dispersate pentru a le unifica în El?
Dumnezeu nu ar fi suficient în sine insusi? De ce se deranjează atât de mult pentru a darui existență creaturilor superficiale și nerecunoscătoare ca noi?
Nu contează cum definim. Este important să se meargă dimineața și seara, seara și noaptea, fără a analiza, fără a măsura, fără să se știe. Suntem conștienți de respirația care ne hrănește și ne ține în viață? …. Multe frunze cad dansand în aer. Au trăit. Dar nu este sfârșitul …. „(p.Albino, Jurnalul unui Pellegrinio Carnico)

Pace, lumina si iubire !Cand ingerii exista

Reclame

Publicat de

EnaMK

Bine ai venit, draga cititorule! Cine sunt eu? Sunt o particica din acest Univers, care a descoperit o dragoste tarzie: plantele. A descoperi plantele si a incepe sa le iubesti nu este acelasi lucru cu a le admira. Am inceput sa le iubesc progresiv, pe masura ce le descopeream proprietatile. Imi amintesc ca treceam pe langa ele si nici nu le bagam in seama, nu constientizam ca erau plante valoroase, le consideram buruieni si asta pentru ca nu aveam cultura necesara, pentru ca nu avusesem timp sa ma documentez suficient. Undeva in sufletul meu a fost un ceva, probabil, care m-a determinat sa ma aplec asupra studiului lor si sa incep sa experimentez. Totul a inceput din curiozitate pentru ca le indrageam, iar pe masura ce le descopeream frumusetea, vibratia, beneficiile, le iubeam si mai mult. Si cand te gandesti ca Dumnezeu ne-a lasat aici pe Pamant TOT ce avem nevoie pentru a ne vindeca trupul! Mai greu cu sufletul sa-l vindecam - ar spune unii... Nu este chiar asa! Cand te apropii de natura, o descoperi, o pretuiesti si o iubesti, implicit te apropii de Dumnezeu, si iti vindeci si sufletul. Sa simti ca faci parte integranta din Creatie, inseamna ca ai ajuns la nivelul de evolutie spiritual in care te iubesti si te respecti pe tine, si tot ce exista in Creatie. Este o "calatorie" pe care doresc sa o impartasesc cu voi. Intamplarea a facut sa mearga alaturi de mine Cris Rakoczy, care este sursa inepuizabila a informatiilor despre plante si nu numai, informatii documentate stiintific, avand ca sursa originala Germania. Miruna este initiatorul crearii acestui blog comun, si a grupului pe FaceBook, contributia ei fiind de mare valoare. Ea vine cu informatii care pur si simplu intregesc blogul nostru. Este o munca in echipa, cu dorinta de a va transmite voua informatii importante legate de sanatate si de viata, in general. Acest blog nu a fost creat cu scopul de business, ci pur si simplu pentru a ajuta. Este un act de iubire de oameni, de natura, de Creatie. Nu cerem nimic in schimb, poate un doar un comentariu sau o apreciere, daca considerati ca va sunt utile informatiile.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s