IUBIREA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE EXISTAM


13435525_10208809537103131_8669100041446394591_n

Cine aplică inteligenta integrala, intuiește mai devreme sau mai târziu, motivele care stau la baza existentei.
Viața fiecăruia dintre noi, vrem sau nu, are un drept fundamental.
Cei care neagă orice sens și predica nimicul, nu doresc să vadă lumea ca un întreg, dar rămân ancorati la o parte limitată, foarte mică în comparație cu întregul.
În timpul vieții descoperim că unele scopuri pe care le-am considerat esențiale, ele sunt doar mijloace pentru a atinge un ultim scop.
Mintea trebuie să constate treptat toate acestea, pentru că adevărul pe acest pământ nu este oferit niciodată dintr-o dată.
Adevarul se descoperă zi după zi, după multe dezamăgiri, suferințe, frustrări și o scânteie de bucurie ce ne face sa vedem perspectiva înaintării in o noua dimensiune.
Este firesc sa ne punem intrebarea : de ce trebuie să suferim atât de mult pentru a obține unele raze de adevăr?
Unii resping ipoteza transcedentalului tocmai pentru că nu pot impaca atributele transcendenței cu ceea ce simt în viața lor. Bunătate infinită și suferința umană, dreptatea divină și umană, de exemplu.
Dar inteligența integrală cere să respecte viața în profunzime, luând în considerare fiecare detaliu pentru a le integra în TOT.
Acest lucru nu este ușor, deoarece necesită o pregătire constantă, împreună cu încrederea în Duhul Sfant, care, cu o mare discreție, intervine oriunde ar fi localizata puritatea intențiilor noastre și buna voință.
Viața trăită profund înțelege că, in afara de aparete exista o realitate misterioasă și fascinantă, care așteaptă să fie descoperită – Iubirea –
Una dintre întrebările fundamentale și urgente pe care le punem este legata de morală: de ce și pentru cine exist și cum trebuie să acționez?
Dacă ne gândim din nou la trecutul nostru, vedem că istoria noastră este un proces continuu de spațiu-timp și detașare mentală. Suntem fiinte mutante, la fel ca toate celelalte fiinte ale universului material.
Atunci când ne concentrăm profund, acordam mai multă atenție asupra anumitor detalii ale vieții noastre, vedem că toate evenimentele sunt de fapt legate: suntem asa cum suntem in functie de alegerile pe care le-am făcut sau le facem, față de circumstanțele involuntare.
Atunci, ce dorim sa devenim? Inteligența integrală trebuie să puna această întrebare, dacă dorește să acționeze în conformitate cu adevărul.
În cazul în care obiectivul este Adevărul, persoana inteligentă va trebui să aleagă calea cea dreaptă, în funcție de vocația sa.
Această vocație este dobandita prin numeroase semne care ne proiecteaza în celălalt pentru a ne cunoaște mai bine.
Pace, lumina si iubire !

Reclame

Un gând despre „IUBIREA ESTE MOTIVUL PENTRU CARE EXISTAM”

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s